Bindweefselmassage - AVO Sport- & Allround Massagethrapie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:_____________________________________________________________________________________________________________
Bindweefselmassage
 

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen.
Toepassing van Bindweefselmassage

Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan rug-, nek-, bil-, knie- en armpijn. Ook kan bindweefselmassage een positieve invloed hebben op littekenweefsel.
Bindweefselmassage Technieken
Er zijn verschillende vormen van bindweefselmassage. Bij de oppervlakkige techniek wordt heel voorzichtig gemanipuleerd door middel van lichte strijkingen met vingertoppen. Een tweede techniek is het rollen van huidplooien om zo de bindweefsels vrij te maken van de onderlaag. Dit kan aanvoelen als scherpe pijn. Bij een volgende techniek trekt de behandelaar met de vingertoppen sporen in de huidplooien. Ook dit kan scherp en snijdend aanvoelen.


Effecten van bindweefselmassage

De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat u heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. U kunt zich na een massage ook vermoeid voelen. De verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn. Meestal verdwijnen deze verschijnselen na meerdere behandelingen.
 
Voor info: AVO-SportTherapie@kpnplanet.nl
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu